Luchtvideo

IJsseldrone Galerij Luchtvideo's

Hier een selectie van een aantal luchtvideo’s (‘aerials’ ) die ik de afgelopen tijd heb gemaakt. Luchtvideo’s zijn erg dynamisch en laten prachtig zien hoe de omgeving er van bovenaf uitziet.

Vanaf nu beschikt IJsseldrone ook over een professionele camera voor beelden vanaf de grond. Als camera heb ik de Sony A6400 die op een DJI Ronin SC wordt bevestigd. De Ronin SC is een gimbal die zorgt dat opnames stabiel worden. 

Er is een prachtige combi te maken met grondbeelden en beelden vanuit de lucht. Kijk bijvoorbeeld de video van de ‘Duursche Waarden’.

Muziek onder de montage vind ik erg belangrijk maar is tegelijkertijd ook erg persoonlijk. Uiteraard kunt U geheel uw wensen aangeven!

Duursche Waarden

Duursche Waarden IJsseldrone
Play Video

Afgelopen kerstvakantie veel naar buiten geweest en gewandeld. 30 december was er eindelijk weer zon en heerlijk genoten van een wandeling bij de Duursche Waarden.

De Duursche Waardenis een 120 hectare groot natuurgebied van Staatsbosbeheer in de gemeente Olst-Wijhe nabij het buurtschap Fortmond. Er werd eeuwenlang rivierklei gewonnen voor de baksteenproductie. In de video zie je de oude steenfabriek die tot 1976 in bedrijf was.

Kijk en geniet!

Besthmenerberg (Ommen)

Opnames gemaakt op een mistige zondagochtend in december. In de film is ook ‘ijshaar’ te zien. IJshaar is een zeldzaam natuurlijk verschijnsel waarbij een haarachtige, wollige ijsstructuur ontstaat op dood en nat kernhout, dus niet op de bast, van loofbomen. IJshaar kan ontstaan als de luchttemperatuur even onder het vriespunt ligt. In het hout komen schimmels voor en bij de stofwisseling van deze schimmels komt onder andere water vrij dat door zeer kleine openingen in het hout naar buiten wordt geperst. Het naar buiten geperste water bevriest tot een haarachtige structuur. Ik had deze ochtend de drone nog meegenomen maar luchtopnames hadden niet veel zin… Geniet van de prachtige omgeving van de Besthmenerberg bij Ommen!

Besthmenerberg IJsseldrone
Play Video

Bled (Slovenië)

Bled Aerial Drone IJsseldrone
Play Video
Tijdens onze zomervakantie 2019 zijn we naar Slovenië geweest en hebben oa het meer van Bled bezocht. In het meer ligt een eilandje met de Maria Hemelvaartskerk uit de 9de eeuw met fresco’s en een gouden altaar. Wij waren hier mooi op tijd zodat de drone het meer en kerk kon filmen zonder al te veel drukte….

Aardappelen poten & grond frezen Noordoostpolder

Eind april heb ik deze luchtopnames mogen maken voor een akkerbouwer in de Noordoostpolder. In bepaalde shots zie je nog wat bloeiende tulpenvelden. Het waaide die dag erg stevig (windkracht 5 a 6) maar de drone hield de camera nog knap stabiel!

Aardappels Poten IJsseldrone Luchtfoto
Play Video

Harculo

IJsseldrone Luchtfoto Harculo
Play Video

Deze vlucht is gemaakt aan de Fabrieksweg bij Harculo, tussen Zwolle en Windesheim. Het water van de IJssel stond hoog en was weer aan het zakken; toch stond er nog redelijk wat water in de uiterwaarden.

Van de oude IJsselcentrale is niet veel meer over, het is nog een klein restantje!

Wijthmenerplas in de Mist

30 september was er een prachtige zonsopkomst bij de Wijthmenerplas. De mist maakt het sprookje helemaal compleet.

Speciale dank voor Jeff Hijlkema van Noteknitters. Hij heeft speciaal voor deze montage deze perfect passende muziek gecomponeerd.

https://www.jeffhijlkema.com/ 

Wijthmemerplas mist zon
Play Video

Madeira by Drone

Madeira Drone
Play Video

In de meivakantie ben ik naar Madeira geweest en de drone meegenomen. Wat een adembenemend mooi eiland….

De Hanzeboog bij Zwolle

Deze aerial is gemaakt aan de Schellerdijk bij Zwolle. Hier gaat een fraaie spoorbrug over de IJssel: de Hanzeboog. Een bijnaam voor deze brug is ‘de Rode Loper’.

Hanzeboog Zwolle IJssel IJsseldrone
Play Video

De IJssel bij Hattem

Hattem Jachthaven
Play Video

Een kijkje aan de overkant van de IJssel bij Hattem. Een mooie rustige najaarsmiddag bij de jachthaven….

Zonsopkomst bij de Tonnenberg

In augustus heel vroeg opgestaan om een zonsopkomst te filmen bij het Zwolse Bos waar de heide volop paars kleurde.

Zonsopkomst Tonnenberg Zwolse Bos
Play Video