Luchtvideo

IJsseldrone Luchtvideo's

Hier een selectie van een aantal luchtvideo’s (‘aerials’ ) die ik de afgelopen tijd heb gemaakt. Luchtvideo’s zijn erg dynamisch en laten prachtig zien hoe de omgeving er van bovenaf uitziet.

Vanaf nu beschikt IJsseldrone ook over een professionele camera voor beelden vanaf de grond. Als camera heb ik de Sony A6400 die op een DJI Ronin SC wordt bevestigd. De Ronin SC is een gimbal die zorgt dat opnames stabiel worden. 

Er is een prachtige combi te maken met grondbeelden en beelden vanuit de lucht. Kijk bijvoorbeeld de video van de ‘Duursche Waarden’.

Muziek onder de montage vind ik erg belangrijk maar is tegelijkertijd ook erg persoonlijk. Uiteraard kunt U geheel uw wensen aangeven!

Rondje seizoenen, rondje Wijthmenerplas

Een bijzonder project…. Al een tijdje had ik de plannen om een film te maken waar de overgangen van de seizoenen zichtbaar worden. Met de DJI Mavic Pro 2 kreeg ik deze mogelijkheden met het programma Litchi: met deze app kon ik de drone via waypoints een vaste route laten vliegen.

In februari 2021 startte het project met een geweldige gelegenheid. Wanneer sneeuwt het nou in Nederland de laatste jaren? Nu lag er vrachten sneeuw! Fantastisch, ik had al eerder in mijn hoofd om opnames te maken van de winter met alleen kale bomen…. Het beeld was compleet met een prachtig winters tafereel! Ook de rest van de seizoenen konden mooi in beeld komen.

Bij het editen van het materiaal viel het mij behoorlijk tegen om de beelden in elkaar over te laten vloeien. De GPS coördinaten die de drone moest vliegen waren minder nauwkeurig dan ik hoopte. Een afwijking van een meter, met een bepaalde zichtlijn, kan op 150 meter ver al vele meters schelen qua beeldhoek. Het was een kwestie van veel schuiven, scalen en veel, heel veel geduld…..

Het resultaat mag er volgens mij zijn, ik ben er dik tevreden mee!

Herinrichting Spoortippe en Punthorst

Een leuke opdracht gekregen van de WDOD!

In het gebied Spoortippe en punthorst (gemeente Staphorst) streeft de WDOD naar een duurzaam watersysteem voor onder andere de landbouw. Dit betekent dat ze water kunnen vasthouden en afvoeren op de momenten dat dit nodig is. Zo zijn ze beter voorbereid tegen wateroverlast of droogte. In het gebied worden daarom verschillende watergangen aangepakt en een waterberging gerealiseerd. Meer informatie? Kijk op www.wdodelta.nl/spoortippe-punthorst

Schaatsen op de Wijthmenerplas

Wat een fantastisch weekend!
Het perfecte winterweer … het uitbundige zonlicht…. schaatsplezier van de mensen… een zichtbaar wedstrijdje tussen 2 schaatsers… een valler… even geen ‘Corona-Gedoe’…. kortom: even zorgeloosheid! 

Geniet van de beelden die ik heb opgenomen bij de Wijthmenerplas net buiten Zwolle!

Hoog Water in de IJssel (Zwolle)

Opnames gemaakt met de nieuwste drone van IJsseldrone: de DJI Mini 2. Een zeer kleine en lichte drone van 249 gram. Met deze drone mogen en kunnen ook opnames gemaakt worden boven de bebouwing.

Hier opnames gemaakt van de hoge waterstanden van de IJssel bij Zwolle.

Nieuwjaarsfilm Gemeente Zwolle

‘Zwolle, Waar we wonen, werken leven
Stad van jou, stad van mij
Daar maken we ons verhaal
En bouwen aan de toekomst
Zo maken we, ons wij. ‘

GELUKKIG NIEUWJAAR EN WELKOM IN 2021!

IJsseldrone heeft het openingsshot mogen filmen van deze fantastische film gemaakt door ‘de Zwolse Stadsproductie’ 

Promo Camping Alleleyn

Voor Landschapscamping Alleleyn in het Limburgse Epen heb ik deze promo mogen maken. Deze camping is een echte aanrader voor natuur- en wandelliefhebbers!

Mijn School in Bloei

Voor de website van ‘Mijn School in Bloei’ heb ik deze opnames gemaakt. Scholen kunnen hier zelf geld verdienen door het verkopen van tulpenbollen.

Dijkmoment

De eigenaren van ‘Dijkmoment’ hebben besloten om hun bedrijf Vecht & Zo en Dijkmoment te gaan verkopen bij Van de Loosdrecht Recreatie Makelaars.
Om de unieke locatie van dit object goed in beeld te krijgen en potentiële kopers te interesseren, hebben ze gevraagd of ik van hun terrein luchtopnames wilde maken.

Hoogspanningskabels trekken met een drone

Afgelopen zomer heeft SPIE IJsseldrone gevraagd om te filmen op een testcentrum van Space53 in Enschede.
De test was gericht om te kijken of een speciale drone van Acecore kabels kan trekken tussen hoogspanningsmasten, bij de test opgesteld als hoogwerkers met 300 meter er tussen. Uiteraard trekt de drone niet meteen een dikke stalen kabel maar eerst een zgn ‘dronedraad’. Met deze draad kan dan in stappen een steeds dikkere kabel heen en weer getrokken worden tussen de masten.
In de praktijk moet er vaak over akkers van boeren heen en weer gereden worden met machines en voertuigen om hoogspanningskabels te trekken. Het risico bestaat dat er dan ‘grondbesmetting’ plaats vindt voor de boer en dat de gewassen gevaar lopen. Op deze manier wil SPIE voorkomen dat er grondbesmetting plaatsvindt.
Daarnaast wordt het trekken van een kabel over moeilijk begaanbare gebieden een stuk makkelijker. Dat is tenslotte ook nog beter voor het milieu, omdat de grond tussen twee masten in minder belast wordt. Hierdoor wordt de natuur in het gebied niet verstoord.
Een prachtige ontwikkeling op het gebied van de mogelijkheden met drones!

Duursche Waarden

Afgelopen kerstvakantie veel naar buiten geweest en gewandeld. 30 december was er eindelijk weer zon en heerlijk genoten van een wandeling bij de Duursche Waarden.

De Duursche Waardenis een 120 hectare groot natuurgebied van Staatsbosbeheer in de gemeente Olst-Wijhe nabij het buurtschap Fortmond. Er werd eeuwenlang rivierklei gewonnen voor de baksteenproductie. In de video zie je de oude steenfabriek die tot 1976 in bedrijf was.

Kijk en geniet!

Bled (Slovenië)

Tijdens onze zomervakantie 2019 zijn we naar Slovenië geweest en hebben oa het meer van Bled bezocht. In het meer ligt een eilandje met de Maria Hemelvaartskerk uit de 9de eeuw met fresco’s en een gouden altaar. Wij waren hier mooi op tijd zodat de drone het meer en kerk kon filmen zonder al te veel drukte….

Wijthmenerplas in de Mist

30 september was er een prachtige zonsopkomst bij de Wijthmenerplas. De mist maakt het sprookje helemaal compleet.

Speciale dank voor Jeff Hijlkema van Noteknitters. Hij heeft speciaal voor deze montage deze perfect passende muziek gecomponeerd.

https://www.jeffhijlkema.com/ 

Aardappelen poten & grond frezen Noordoostpolder

Eind april heb ik deze luchtopnames mogen maken voor een akkerbouwer in de Noordoostpolder. In bepaalde shots zie je nog wat bloeiende tulpenvelden. Het waaide die dag erg stevig (windkracht 5 a 6) maar de drone hield de camera nog knap stabiel!

Madeira by Drone

In de meivakantie ben ik naar Madeira geweest en de drone meegenomen. Wat een adembenemend mooi eiland….